Gå till innehåll
Bodens Ridklubb
Bodens Ridklubb

Nyhetsbrev vecka 11

Vecka 11

Nu väntar vi på lite medvind med hästarna. Håll tummarna med oss!

Fly har ett keratom, en tumör innanför hovväggen. Veterinär, hovslagar och vi resonerar kring vad som blir bäst för honom och hur prognosen för operation blir. Det vi vet är att han blir borta från verksamheten åtminstone 6 månader upp till ett år.

Nya unghästen Heroico är kastrerad och Intill Fire Emotion "Fabbe" har sålts till vår ridlärare Ida. Heras senskada som hon hade innan hon fick föl spökar fortfarande så hon vilar. Pasadena, Hozzy, Raya och Silvia är alla på väg tillbaka om allt går som det ska.

Idag anlände nya B-ponnyn Skorpan och två nya hästar kommer in nästa vecka. Bambam är en storhäst som gillar att hoppa och Fleur är en D-ponny som både är körd och riden. Vi hoppas de ska trivas med oss.

Vi fortsätter leta fina ridskolehästar även om marknadspriserna är emot oss för tillfället. Vi hoppas att hästpriserna går ner framöver så vi kan få ännu bättre hästar för pengarna.

Rykta och rid väl så hörs vi snart igen,

Mvh/Paulina med personal

Vecka 8

Hejsan hej!

Nu har vi hunnit anställa två nya medarbetare till vårt team. Peter har funnits "på gården" länge under AOS regi men är nu anställd på heltid av föreningen. Kamilla Viklund från Kalix är vår nya ridlärare som är känd för oss alla sedan tidigare och hon är redan en i gänget. Hon är en mångsysslare med kunskap om det mesta och energi som smittar.

Vi har ett gäng nya hästar där två av dem har flyttat in i stora stallet. Idag ska Hercules och Lynx ut med de andra unghästarna i parkeringshagen.

Det har varit lite tufft på hästfronten och både Humlan och Waliero fick vandra vidare till de evigt gröna ängarna. Waliero efter många års försök att rehabilitera.

Nya ungdomssektionen har börjat sitt nya verksamhetsår och ett härligt gäng har massa roligt på gång! Vi är så stolta över våra ungdomar som engagerar sig på ett eller annat sätt.

Vecka 52

Hoppas ni alla haft en fin jul. Det har varit en lugnare vecka nu under mellandagarna med några få aktiviteter. Käpphästhoppning, stalltjänst och träning för Pernilla. Pernilla blev bara sjuk så Ida ryckte in på dagens dressyr och imorgon smygstartar Kamilla Viklund sin anställning med att ha hoppträningen.

Hozzy har hunnit med en kolikkänning. Han hade rullat fast i en grop i hagen och legat en stund och blev lite tilltuffsad. Nu är han bra igen men det krävdes en instats från veterinären. Flickan ska börja galoppera i sin igångsättning men har lyckats få ett sår på hasen och får fortsatt vila. Cosimo, Waliero och Hera ska alla igång nu. Cassandra som vi lånat av Nova Björklund kommer flytta ut till gäststallen och inte längre gå lektion. Tack snälla Nova med familj för lånet.

Vi har köpt några nya hästar som kommer i början och mitten av januari. Det blir spännande att se vad det är för några individer.

Josefine Åström slutar sitt vikariat nu vid nyår och Kamilla Viklund, utbildad ridlärare (SRL2) börjar. Matilda Strömbäck är delvis tillbaka från sin föräldraledighet och kommer ha onsdagkvällarna istället för Hanna. Matilda kommer även jobba en dag i veckan.

Fina Hanna Knutsson har inga egna grupper kommande termin men hon finns närvarande som en fin vikarie. Vi är laddade för nästa termin och lägger ut många nya aktiviter för att ge er bästa förutsättningar med er utveckling.


Vecka 49

Sista tiden har varit full rulle. Vi är IT-konsulter, webdesigners, julshowsprojektledare, HR-avdelning och bevakar vad som händer med ridhusbygget. Verksamheten är i full rulle och vi är lika förvånade varje gång det närmar sig terminsavslutning. Ingen kan säga att vi har tråkigt på jobbet! Vilken tur att vi är ett störtskönt gäng som hjälper varandra och har roligt ihop.

Vi har några hästar som är konvalecenter och vilar från verksamheten. Waliero verkar ha 9 liv och är under igångsättning igen. Han är så glad att få röra på sig. Flickan smyger igång på lektioner och har börjar trava denna vecka. Humlan är behandlad och Cosimo likaså. Vi hoppas de repar sig snart samtidigt som vi letar nya hästar. Det är svårt att hitta hästar som är välridna, rätt ålder och sunda men vi scnannar av marknaden.

Hemsidan är under uppbyggnad men vi jobbar på eftersom. Vi har fått hjälp av en ideell pappa att fotogragera fler bilder som kommer upp så snart vi hinner.

Vårterminens aktiviteter är planerade men ännu inte ute i kalandern. Håll utkik =)Publicerad: 2022-11-24

Senast uppdaterad: 2023-03-15

Författare: Ida Medeström

Senast ändrad av: Paulina Mannberg

Sponsorer

Besöksadress

Kopplingsvägen 17
961 38 Boden

Postadress

Bodens RK - Ridsport
961 42 Boden

Kontakta oss

Tel. 092151820
info@brk.nu