Gå till innehåll
Bodens Ridklubb
Bodens Ridklubb

Hur går det till?

Lektionstid: Lektionstiden står angiven på fakturan som du får till din mail. Terminens datum står även angivna. Vi vill att du kommer till stallet minst 30 minuter före din lektionstid.

Hästis-lektionerna och nybörjarlektionerna brukar samlas till lektionsstart första gångerna för att sedan eftersom börjar eleverna göra iordning inför lektionsstarten.

Stallet och anläggningen byggs om så vi har det lite rörigt. Nya anläggningskartor publiceras här på hemsidan under "Hitta hos oss". Håll dig uppdaterad på hemsidan.

Kontakt: Alla ridlärare är anställda av föreningen. Meddela gärna frånvaro till din ridlärare, se uppgifter under "Ridskolan - kontakta oss". Vi har ingen återridning men vi vill planera så bra som möjligt för hästarna. Vill du avsluta din ridning - meddela alltid verksamhetschefen till info@brk.nu enligt de allmänna bestämmelserna ska det ske skriftligt via mail.

Dagen D: 30 minuter innan din lektion samlas alla ridande i (eller utanför) hästutdelningsrummet. Om vi saknar stallvärd den dagen finns en hästpärm och en ponnypärm där du bläddrar dig fram till rätt veckodag och tid. Du hittar här vilket häst du blivit tilldelad. Titta även på pedagogoska tavlan i stallet för övrig information om din ridlektion.

Är du nybörjare och börjar i en ny grupp tillsammans med andra nybörjare så kommer din ridlärare gå igenom hur allt fungerar hos oss under de första lektionerna.

Om du hoppar in under terminens gång eller i en grupp som redan kommit en bit så finns det alltid vänligt folk i stallet att fråga om du inte hittar din häst eller utrustning.

Du gör iordning hästen inför lektionen (ej nybörargrupp/hästis) och väntar på att ridläraren (eller stallvärden) hämtar din grupp innan ridlektionen börjar. Om din häst redan är ute på lektion är du varmt välkommen att titta på läktaren, sopa i stallet eller kanske passa på att mocka till din häst. Var redo på läktaren/i stallet när din lektionstid börjar.

I lektionstiden ingår att lära sig göra iordning hästen, ta hand om den och utrustningen etc. Vi lägger från början tid på att alla lär sig sitta upp, justera utrustningen och förstå hästarna.

Efter din lektion kan det hända att hästen går med en ny elev och då lämnar du över i ridhuset/stallet bereonde på hur ridläraren styr. Om du får ta hand om hästen efteråt hoppas vi att du lägger tid på hästen och utrustningen efteråt.

Om du har planerad frånvaro kan du stryka ditt namn i pärmen de gånger du är borta. Vi har ingen återridning men det är bra att vi vet för att kunna planera bra för hästarna. Frånvaro med kort varsel kan du gärna maila till din ridlärare inför lektionen.

Uppgift: Alla ridgrupper förväntas mocka efter sina hästar efter avslutad lektion. Det gäller ridbanan och vägen till/från stallet. Varje ridgrupp har en uppgift. Det kan röra sig om att sopa stallet, fodra hästar eller på annat sätt lära sig ta hand om stallet och hästarna. Uppgiften är anpassad efter ridelevernas kunskapsnivå. Du hittar din grupps uppgift i hästfördelningspärmen.

Prislista finns på egen flik och det gör även "allmänna bestämmelser för ridabonnemang"

Publicerad: 2022-10-21

Senast uppdaterad: 2022-12-05

Författare: Ida Medeström

Senast ändrad av: Ida Medeström

Sponsorer

Besöksadress

Kopplingsvägen 17
961 38 Boden

Postadress

Bodens RK - Ridsport
961 38 Boden

Kontakta oss

Tel. 092151820
Mejl. info@brk.nu