Gå till innehåll
Bodens Ridklubb
Bodens Ridklubb

Nyhetsbrev 2024

Vecka 16:

Aprilvädret är här så det känns bra att planera sommarläger och semester en dag som denna.

Vi har kommit igång rätt bra med Hippocrates och det är så roligt med alla er som droppar in i olika grupper. Det känns bra för sammanhållningen att fler lär känna varandra.

Kamilla väntar tålmodigt (nåja, ni som känner henne vet att tålmodigt nog var att ta i...) på sin knäoperation. Vi håller alla tummarna att hon är tillbaka på jobbet efter semestern. Tre i personalen har sökt skola till hösten vilket är jätteroligt! De kommer göra ridprov och antagningsprocess till Hippologutbildningen och Svensk Ridlärare level 2. Den senare är på distans förutom några inneveckor så de jobbar kvar under tiden.

Styrelsen och jag hade arbetsmöte i söndags för att prata om Ridsportens strategiarbete 2030. Vi vill erbjuda alla medlemmar säkherhästhantering, god hästvälfärd och ridning som får hästen att må bra. Vi jobbar även på med människans förutsättningar, hur blir vi en ännu tryggare förening där alla känner engagemang och trivsel.

Till helgen vankas det minicup i hoppning och dressyr. Kom på läktaren om du inte är med! En massa nya tävlingsryttare är på G =)

Mvh/Paulina

Gott nytt år kära medlemmar!

Nu drar terminen igång och dessutom ÅRET då vi får tillbaka vårt ridhus! Visserligen i oktober-ish men nu vågar vi tro på det när taktolarna kommer på plats. Vi ser fram emot långa diagonaler och stora hoppbanor samtidigt som som vi ser på tiden med edtt ridhus med värme. Det har varit fint att kollegor får jobba tillsammans och läktaren har många gånger varit full av nära och kära.

Jag vill hylla vår fantasiska personal som har löst allt under alla dessa år av byggnationer. Flexibla, lösningsorienterade och med entusiasm tar de sig an alla uppgifter och ni hänger med på våra upptåg.

Kamilla hoppas och tror vi kommer tillbaka nu under början av året - om än några procent på tisdag och onsdagar. Matilda, Hanna och Kamilla kommer hjälpas åt de kvällarna under försgta tiden.

Pernilla har dressyrgrupperna på torsdagar och grupperna på fredagar. Ida och Maja har i princip oförändrade grupper. Jag (Paulina) kommer ha måndagar och fredagar. Än finns det möjlighet att hoppa in i grupperna.

2024 får vi hoppas blir ett år då HÄSTVÄLFÄRDEN inte bara är på allas läppar utan att vi funderar på vad vi gör med hästarna och hur vi uttrycker oss. Ridsport kan vara fantastisk och det är en konst att lära sig. Vi vill att alla hos oss lära sig fokusera på hästen och en ridning som inte bara är dräglig för hästen utan som gynnar hästen. Sporten har en utmaning och vi vill bidra med god ridning och syn på hästen.

Varmt välkomna till ett hästigt 2024 med oss,

Mvh/Paulina med personal

Vecka 45:

Nu byter vi snart fakturerings- och bokföringssystem. Förhoppningsvis blir det tydligare fakturor och ni kommer alla kunna logga in på er sida för att se aktiviteter etc. Det blir förmodligen några fel innan vi lärt oss allt men då hör ni bara av er till info@brk.nu

Hästkunskapsveckan har rekort i antal deltagare och vi planerar redan för nästa - kom gärna med tips om du önskar något särskilt.

Vi ses i stallet!

Vecka 43:ä

Vi är fulladdade med inspiration efter clinicen med Carl Hester på Täby Ryttarcenter. Vi fick se många fina hästar och rutinerade ryttare. Hester förespråkade en korrekt sits, följsamma händer balans i sitsen - inget nytt under solen med andra ord men det är roligt att se att även tävlanded på hög nivå arbetar med samma grunder som ni - det finns inga genvägar <3

Oturligt nog skadade sig Kamilla sitt knä samma vecka som vi skulle åka. Hon är sjukskriven resten av terminen och vi hoppas hon kryar på sig snabbt. Igår söndag var vi förbi med ett krya-på-dig-kit.

Nästa termin är under planering och den stora förändringen är att vi ska byta faktureringsprogram. Ni kommer kunna logga in och sjukanmäla er, boka drop-in-platser och aktiviteter. Hör av er om ni vill ändra nåt inför kommande termin. När fakturan kommer så ber vi er titta igenom den så ni är uppmärksamma om det är en ny tid eller dag.

Snart är dags för hästlov och därefter Hästkunskapsveckan. Hoppas ni hittar roliga aktiviter att vara med på.

Vi ses i stallet,

Vecka 33: Nu drar vi igång igen! Full rulle överallt och oj så roligt det är. Just nu är det lite rörigt på parkeringen och vi jobbar på att strukturera där. Det pågår ett arbete med LOVA för att förbättra hagmiljön och ridhusbygget är igång. Lilla stallet är färdigt så nu fylls det upp med alla som kommer tillbaka från sommarbetet.

Vi letar nya hästar i takt med att verksamheten växer. Några nya har flyttat in till låns som vi ska prova i verksamheten.

Varmt välkomna tillbaka till höstterminen,

 


Publicerad: 2022-11-24

Senast uppdaterad: 2024-04-17

Författare: Ida Medeström

Senast ändrad av: Paulina Mannberg

Sponsorer

Besöksadress

Kopplingsvägen 17
961 38 Boden

Postadress

Bodens RK - Ridsport
961 38 Boden

Kontakta oss

Tel. 092151820
Mejl. info@brk.nu