Gå till innehåll
Bodens Ridklubb
Bodens Ridklubb

Hur går det till?

Första steget för alla ridande elever är att skapa en egen inloggning i hippocrates. Läs mer om hur du skapar en inloggning HÄR.

Lektionstid: Din lektionsdag med tid finns i elevportalen under mina aktiviteter, där hittar du också terminsstart ifall du klickar på information. Denna information står även på din faktura. Vi vill att du kommer till stallet minst 30 minuter före din lektionstid.

Hästis-lektionerna och nybörjarlektionerna brukar samlas till lektionsstart första gångerna för att sedan eftersom börjar eleverna göra iordning inför lektionsstarten. Hoppar man in i en grupp under terminens gång kan det hända att gruppen redan är igång med att ställa i ordning sina hästar själv, då finns våra stallvärdar till hjälp så tveka inte att fråga om du är osäker.

Stallet och anläggningen byggs om så vi har det lite rörigt. Följ våra pilar och markeringar för att hitta rätt. Var inte rädd för att fråga om du är här för första gången, vi hjälper dig gärna att hitta rätt.

Kontakt: Alla ridlärare är anställda av föreningen. Vid frånvaro - avboka din ridlektion i elevportalen. Vi har ingen återridning men vi vill planera så bra som möjligt för hästarna. Vill du avsluta din ridning - meddela alltid verksamhetschefen till info@brk.nu enligt de allmänna bestämmelserna ska det ske skriftligt via mail.

Dagen D: 30 minuter innan din lektion kommer du till stallet för att hinna förbereda inför lektionsstart. Du kan se vilken häst du ska rida i elevportalen, hästfördelningen publiceras 1tim innan lektionsstart. Det finns minst en stallvärd för varje lektionskväll som kan hjälpa dig hitta hästfördelningen och guida dig tillrätta. På vår pedagogiska tavla i stallet finner du övrig information om din ridlektion.

Är du nybörjare och börjar i en ny grupp tillsammans med andra nybörjare så kommer din ridlärare gå igenom hur allt fungerar hos oss under de första lektionerna.

Om du hoppar in under terminens gång eller i en grupp som redan kommit en bit så finns det alltid vänligt folk i stallet att fråga om du inte hittar din häst eller utrustning. Var inte rädd för att fråga.

Du gör iordning hästen inför lektionen och väntar på att ridläraren (eller stallvärden) hämtar din grupp innan ridlektionen börjar. Om din häst redan är ute på lektion är du varmt välkommen att titta på läktaren, sopa i stallet eller kanske passa på att mocka till din häst. Var redo på läktaren/i stallet när din lektionstid börjar.

I lektionstiden ingår att lära sig göra iordning hästen, ta hand om den och utrustningen etc. Vi lägger från början tid på att alla lär sig sitta upp, justera utrustningen och förstå hästarna.

Efter din lektion kan det hända att hästen går med en ny elev och då lämnar du över i ridhuset/stallet bereonde på hur ridläraren styr. Om du får ta hand om hästen efteråt önskar vi att du lägger tid på hästen och utrustningen efteråt.

Om du har planerad frånvaro kan du avboka detta i elevportalen. Vi har ingen återridning men det är bra att vi vet för att kunna planera bra för hästarna.

Uppgift: Alla ridgrupper förväntas mocka efter sina hästar efter avslutad lektion. Det gäller ridbanan och vägen till/från stallet. Varje ridgrupp har en uppgift. Det kan röra sig om att sopa stallet, fodra hästar eller på annat sätt lära sig ta hand om stallet och hästarna. Uppgiften är anpassad efter ridelevernas kunskapsnivå. Du hittar din grupps uppgift i hästfördelningspärmen.

Prislista finns på egen flik och det gör även "allmänna bestämmelser för ridabonnemang"

Publicerad: 2022-10-21

Senast uppdaterad: 2024-01-31

Författare: Ida Medeström

Senast ändrad av: Maja Larsson

Sponsorer

Besöksadress

Kopplingsvägen 17
961 38 Boden

Postadress

Bodens RK - Ridsport
961 38 Boden

Kontakta oss

Tel. 092151820
Mejl. info@brk.nu