Gå till innehåll
Bodens Ridklubb
Bodens Ridklubb

Utbud

Nybörjargrupp

Vi erbjuder ridgrupper för nybörjare från 3 år. Alla nya ryttare börjar i en vanlig ridgrupp med plats upp till 10 elever. Första terminerna vill vi att ponnyeleverna har med sig en vuxen ledare. Lektionerna är 45 minuter. Terminen innehåller uteritter, teori och markarbete i nybörjargrupperna men ridläraren kan välja att lägga in delar av lektionen i stallet eller avsuttet i ridhuset för att så säkert som möjligt göra ryttarna redo för ridning, hästhantering och stalluppgifter. Första och andra terminen kan alltså ha mer teori och praktiskt teori än vad de ordinarie ridgrupperna har.

Ordinarie ridgrupp

I en vanlig ridgrupp finns det plats för upp till 10 elever. Lektionerna är 45 minuter. Lektionerna består huvudsakligen av skolridning men varje termin innehåller några tillfällen med uteritter, teori och hoppning (markarbete) och hästkunskapsvecka. Grupperna nivåindelas efter ryttarnas utbildningsnivå enligt Svenska ridsportförbundets Ryttarmärken. Detta för att hålla en hög säkerhetsnivå och erbjuda alla elever en enhetlig utbildningstrappa där teori, hoppning och skolridning följs åt. Ridgrupperna ger ryttaren en bra grundutbildning. Hästar kan ibland gå med på ponnylektioner och tvärtom.

Hopp- eller dressyrgrupp

I dessa grupper finns det plats för 6 ryttare och de är 60 minuter. För att vara med i en hoppgrupp på ridskolehäst/ponny vill vi att du även rider i en ordinarie ridgrupp alt. även i en dressyrgrupp. 2 teoritillfälle/termin (och hästkunskapsveckan förstås). Vi förväntar oss att du som rider i en träningsgrupp tar ännu mer ansvar i stallet genom att ta hand om din häst och omgivningen extra noggrant.

Alla ryttare som rider ridskolehäst i våra träningsgrupper är med i en ansvarsgrupp på tävling och föreningens årliga julshow.

Kombigrupp

I kombigrupperna varvar vi hoppning och dressyr. Precis som hoppgrupperna vill vi att du på ridskolehäst även rider en vanlig grupp.

Tränings- och tävlingsgrupp

På lördagmorgon kan man rida i en grupp som varvar hoppning och dressyr, Dessa elever har alltid plats på klubbtävlingarna och kan tävla på våra hemmatävlingar om de är förberedda.

Ridgruppsindelning

Grupperna nivåfördelas efter hur långt ryttarna i gruppen har kommit. Detta är ett sätt att säkerhetsställa kvaliten och likrikta utbildningen efter Ridsportförbundets utbildningsgång. Vi följer ryttarmärkena för att teori, terräng och skolridning ska gå hand i hand. Det underlättar också när elever ska byta grupper eller nya elever tillkommer.

Privatlektioner

I mån av tid erbjuder vi ridning i grupp eller privatlektioner för våra ridlärare.

Bokningen är bindande. Andra ekipage är välkomna in i ridhuset samtidigt och visar hänsyn till den som rider privatlektion. Ridhuset bokas inte för privatlektioner.

Drop-in

Alla medlemmar kan droppa-in på lediga platser på ridskolan på egen eller ridskolehäst. Boka plats i elevportalen - har du inte kommit igång så kontakta oss.

Kontakta info@brk.nu om du vill börja rida hos oss eller har funderingar kring en ridgrupp.

Publicerad: 2022-10-21

Senast uppdaterad: 2024-06-27

Författare: Ida Medeström

Senast ändrad av: Ida Medeström

Sponsorer

Besöksadress

Kopplingsvägen 17
961 38 Boden

Postadress

Bodens RK - Ridsport
961 38 Boden

Kontakta oss

Tel. 092151820
Mejl. info@brk.nu